O mne

História

V roku 1992, keď som mal 18 rokov a pracoval v miestnej pekárni, ma oslovil kamarát, či by som nešiel pracovať do pizzerie. Za týždeň som sa naučil robiť pizzu a stal som sa tam jedným z najlepších pizzerov. Bola to pizzeria Ciao. Tu som dostal všetky potrebné základy.

Do roku 1999 som pôsobil vo viacerých pizzeriach v Bratislave, až kým som sa nedostal do pizzerie San Marco v Dunajskej Lužnej. Majiteľ Claudio Pastorčič si na internete všimol, že budú majstrovstvá sveta v pečení pizze. Vznikla myšlienka ísť do Talianska a zúčastniť sa ich. Po príchode sme boli ohúrení atmosférou a umením pizzerov. Tento prvý ročník som sa umiestnil na 150. mieste z 300 pizzerov z celého sveta, čo tiež nebolo najhoršie. Po prvý krát v živote som videl na vlastné oči, že pizza sa nemusí len jesť, ale že sa s ňou dajú robiť aj divy. Či už výzdobou, alebo show s cestom pred upečením. Po tomto roku som sa pravidelne zúčastňoval majstrovstiev a naberal skúsenosti.

V roku 2002 sa uskutočnili aj na Slovensku prvé majstrovstvá Slovenska v pečení pizze, ktoré sa konali v Bratislavskej Inchebe. Pripravil som si pizzu z bryndze s ktorou som sa umiestnil na 6. mieste z čoho som bol dosť sklamaný. Počas celého roka som sa zdokonaľoval a pripravoval na budúcoročné majstrovstvá Slovenska, ktoré sa taktiež konali v Inchebe. Tento rok boli tri disciplíny: v pečení pizze, o najširšiu pizzu a akrobacia. Všetky som s prehľadom vyhral a stal som sa tak majstrom Slovenska v pečení pizze 2003.

Ešte v tomto roku som odišiel pracovať do Viedne do pizzerie Vittoria. Po roku som sa znova zúčastnil majstrovstiev v rovnakých troch disciplínach ale s tým rozdielom, že som reprezentoval Rakúsko. Tu som sa umiestnil na 25. mieste. V roku 2005 som v pečení pizze obsadil 12. miesto.

Momentálne pôsobím v Pizzerii ERIK, kde ma môžete vidieť.

Erik Rudolf

Foto galéria

Pizzeria Miroslav Šatan s dovozníkmi Slovanisti jedia pizzu od Erika Majk Spirit

Video galéria

Erik Rudolf v reportáži televízie JOJ

Chyba pri načítavaní videa.